0
domomeubelen info@domomeubelen.be
domomeubelen clock Open van maandag tot zaterdag van 10u tot 18u
domomeubelen parking Gratis ondergronds parkeren onder onze toonzaal

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen
 
Welkom op onze pagina met veelgestelde vragen.  Indien u hier geen antwoord vindt op uw vraag, stel ze ons dan op info@domomeubelen.be.  Wij proberen u zo snel mogelijk een duidelijk antwoord te geven.
 
Onze winkel
 
Toonzaal
 
Adres: Bondgenotenlaan 169, Leuven
 
Onze winkel is gelegen in de bondgenotenlaan 169 te Leuven.  Dit is op 100 meter van het station van Leuven in de grootste winkelstraat van de stad.  De bushaltes bevinden zich hier ook. Onze winkel is verspreid over 3 verdiepingen. Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 18 uur.  Op zondag is de winkel gesloten.  Onze webshop is 24u/24u open. Wij hebben een gratis ondergrondse parking voor onze klanten, tijdens het bezoek aan de winkel. U kan gewoon naast de vitrine onze parking binnenrijden. De maximum doorrijhoogte is 2,18 centimeter. Uiteraard kan u hier ook uw fiets, motorfiets of bromfiets stallen.
 
Magazijn
 
Adres: Wijgmaalsesteenweg 6, Wilsele 
 
Ons magazijn is aan de Vaart in Wilsele gelegen.  Dit is op een drietal kilometer van onze toonzaal.  U kan er snel uw goederen gaan ophalen, zonder file.
Ons magazijn is open op maandag en van woensdag tot en met zaterdag van 10u15 tot 12u en van 13u tot 17u30. Op  dinsdag en zondag is ons magazijn gesloten.
 
Onze betalingsmogelijkheden
 

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

 
In onze winkel kan u cash betalen (onder de €3000), met een bankcheque of met bankcontact. Wij aanvaarden ook creditcards in onze winkel.
 
Bij de levering kan u betalen in cash, met bankcontact of met een bankcheque.  
 
Bij afhaling of levering dient het volledige saldo betaald te zijn.  Indien dit niet het geval is, kunnen wij geen goederen meegeven of leveren.
 

Kan ik mijn aankoop laten financieren?

 
Ja, informeer hiervoor bij één van onze verkopers voor de verschillende mogelijkheden.
 
Klachten - Geschillen - Klantendienst
 

Mijn aangekochte meubels, decoratie, verlichting ... zijn beschadigd wat moet ik doen?

U kan ons op eenvoudige wijze contacteren: door een bezoek te brengen aan onze toonzaal, of via e-mail (op info@domomeubelen.be), of telefonisch (016/229 0 06), of ander kanalen. Om uw klacht zo goed als mogelijk te behandelen adviseren wij u om uw naam waar de bestelling werd op geplaatst, uw bestelbonnummer en bij voorkeur een foto of filmpje van het probleem door te geven.
Verkiest u het ODR-platform te gebruiken, ga naar deze link: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=NL
 
 

Wat is het ODR-platform?

Het Europese platform voor onlinegeschillenbeslechting (ODR-platform) wordt door de Europese Commissie beschikbaar gesteld om onlinewinkelen veiliger en eerlijker te maken door toegang te bieden tot goede instrumenten voor geschillenbeslechting. Alle onlinedetailhandelaars en -ondernemers in de EU, IJsland, Liechtenstein of Noorwegen zijn verplicht te voorzien in een gemakkelijk toegankelijke link met het ODR-platform en een e-mailadres waarop het ODR-platform u kan bereiken (artikel 14 van Verordening (EU) nr. 5024/2013 (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1426859531321&uri=CELEX:32013R0524)).
 
Onze meubelen
 

Zijn de meubelen al gemonteerd?

 
Dit hangt af van het product.  We hebben veel meubelen die in bouwpakket geleverd worden.  Andere meubelen zijn dan weer gemonteerd.  Uiteraard kunnen wij voor de montage van uw meubelen zorgen, indien u dat wenst.

 

Kunnen mijn meubelen aan huis geleverd worden?

 
Uiteraard kunnen uw meubelen aan huis geleverd worden.  Wij vragen hiervoor een kleine meerprijs.  
Voor het basistarief levert onze chauffeur de goederen ongemonteerd gelijkvloers af.  Er dient dan hulp aanwezig te zijn om uit te laden.
Op uw verzoek kan er met 2 personen geleverd worden en kunnen de meubelen ook gemonteerd worden.
 
Levering op verdiep is ook mogelijk.  Hiervoor gebruiken we een verhuislift (tegen een meerprijs) of de aanwezige binnenlift.
Voor details betreffende de leveringen op verdiep, kan u ons best contacteren.  Wij zoeken dan een oplossing op maat.
 
Hou er rekening mee dat veel van onze meubelen als bouwpakket verpakt zijn. U kan deze makkelijk en volledig gratis afhalen in ons centraal afhaalmagazijn te Wilsele.
 
Voor kleinere pakketjes kunnen we ook gebruik maken van een pakketjesdienst.

 

Waar kunnen meubelen geleverd worden?

 
Onze goederen kunnen over de ganse wereld geleverd worden.
 

Wat doe ik als er iets ontbreekt in mijn verpakking?

 
Doe eerst en vooral het verpakkingsmateriaal niet weg vooraleer u het meubel in elkaar zet om te voorkomen dat u per ongeluk iets weggooit.   
De stickers op de verpakkingen kunnen ook zeer nuttige informatie bevatten om het ontbrekende onderdeel zo snel mogelijk te kunnen naleveren.
U kan uw klacht het snelst melden via info@domomeubelen.be met bijhorende foto's.
 

Wat doe ik als er iets beschadigd is in de verpakking?

 
Als er iets beschadigd is, neem dan direct contact op met onze winkel op info@domomeubelen.be en dan doen wij het nodige om alles zo snel mogelijk in orde te brengen.  Indien u een foto van het beschadigde onderdeel mee kan sturen, kunnen we het sneller vervangen.  Vergeet zeker uw bestelnummer niet mee te sturen, zodat we uw klacht correct kunnen opmaken.
 
Onze producten
 

Zijn de meubelen in verschillende kleuren verkrijgbaar?

 
Meubelen in hout of meubelplaat zijn soms mogelijk in een andere kleur, maar dit verschilt van model tot model.
 
Als u iets op onze webshop bestelt kan u bijna altijd de beschikbare kleuren bekijken. Indien u twijfelt, kan u ons steeds contacteren: info@domomeubelen.be of 016/22 90 06.
 

Is een salon in andere kleuren verkrijgbaar?

 
Meestal zijn onze salons in verschillende kleuren en stoffen mogelijk.  Ook leder en imitatieleder behoren tot de mogelijkheden.  De kleurstalen kan u komen bekijken in onze toonzaal. Bij promotiemodellen kan u op de website meteen zien welke kleuren beschikbaar zijn. Hierin is de keuze meestal beperkter door de scherpe prijs.
 

Kan de longchair bij een hoeksalon ook links of rechts?

 
Bij de meeste modellen zijn verschillende opstellingen mogelijk. De longchair kan links of rechts besteld worden.  Achteraf kan deze keuze in de meeste gevallen niet meer aangepast worden.
 
Sommige modellen zijn zelfs per 20cm groter of kleiner te maken.  U kan als het ware uw salon volledig op maat samen stellen.  In onze toonzaal kunnen we dat visualiseren op een iPad.
 
Andere modellen zijn dat weer in modules leverbaar zodat ze ook door de kleinste doorgang binnen kunnen in uw woning.
 

Zijn de meubelen uit een set ook apart verkrijgbaar?

 
Deze zijn inderdaad apart verkrijgbaar.  Elk artikel kan bij ons apart besteld worden.
 

Is er garantie op de meubelen?

 
Wij geven standaard een wettelijke garantie van 2 jaar op onze meubelen.  Bij sommige artikelen wordt deze garantie verlengd. U kan (tegen een meerprijs) ook een garantie afsluiten tegen vlekken in uw salon of stoelen.  

 

Wat is het verschil tussen tussen fineer en massief hout?

 
Gefineerd hout is dun gesneden laagje massief hout. Vervolgens wordt dit op een goedkoper materiaal geplakt. In veel gevallen wordt hiervoor dezelfde houtsoort met een minder mooie structuur gebruikt. Fineer is goedkoper en iets minder gevoelig aan vocht dan massief hout, omdat het niet 'werkt'.
Bij massief hout wordt het ganse meubel in volledige stukken hout gemaakt.  Hierdoor wordt het product duurder, maar ook duurzamer. Meestal worden de cruciale elementen, zoals de romp van een dressoir in massief hout gemaakt voor de stevigheid.  De rug is dan bijvoorbeeld in fineerhout.
 

Wat is HPL (high pressure laminate)?

 
HPL wordt gemaakt van lagen papier die vermengd worden met harsen.  Die worden dan onder hoge druk samengeperst.  Hierdoor is het het HPL vochtbestendig, het behoudt zijn kleur en kan zeer goed tegen een stootje.
 

Wat is melamine?

 
Dit is een spaanplaat met een folie in kunststof over. Deze meubels zijn goedkoper te produceren waardoor wij deze tegen een zeer voordelige prijs kunnen aanbieden. Melamine staat bekend om zijn kras en slijtvaste oppervlakte.
 

Wat is MDF?

 
Mdf zijn gedroogde houtvezels die met een bindmiddel worden samengeperst tot platen. Mdf kan gelakt worden met poederlak of hoogglans.
 

Wat is aniline leder?

 
Dit is het meeste natuurlijke leder.  Het voelt zacht en soepel aan en de natuurlijke littekens en nuances blijven goed zichtbaar.  Dit leder is zeer gevoelig voor vuil, vet, vocht en transpiratie.  Anderzijds oogt het zeer natuurlijk.
 

Wat is gedekverfd leder?

 
Dit leder is voorzien van een finishlaag waardoor de natuurlijke onneffenheden van de huid minder opvallen.  De beschermlaag biedt extra bescherming waardoor dit type leder zeer veel gebruikt wordt in de meubelindustrie.
 

Wat is lederlook?

 
Lederlook is een kunststof die gehecht is op een textielbasis en heeft de look van echt leder.

 

NV Fito Leuven (Domo Meubelen & Deco) - Bondgenotenlaan 169 - 3000 Leuven - Tel.: +32 16 22 90 06 - Fax: +32 16 29 18 75 - BTW: BE0424.280.473

Beoordeling 3,9 uit 5 op basis van 41 Google-reviews

Visa Mastercard Maestro Bancontact iDeal ING KBC Belfius Paypal

Cookies zijn essentieel voor een optimaal gebruik van onze website. Door domomeubelen.be te bezoeken, ga je akkoord met deze cookies.

OK